Stallinredning till nötkreatur

Vi har tillverkat stallinredning för nötboskap sedan 1945. Vår kraftiga stallinredning kan du få som lagerhållen stallinredning eller med specialmått.

Kontakta oss gärna redan på planeringsstadiet så kan vi ge er förslag på lösningar.

Kraiburg Stallmattor

Kraiburg båspallmatta KIM på rulle.

Vi säljer hela Kraiburgs sortiment av stallmattor för sjukboxar, gångar, liggbås, skrapgångar, uppsamlingsfållor. betongspalt, och uppbundna stallar. Vår långa erfarenhet gör att vi kan rekommendera en optimal lösning.

Centralenhet 3 kW komplett

Tillsammans med vår specialanpassade vattenkopp Isfri är detta ett bra alternativ som kan ge dig frostfritt vatten ned till -30°C. Vi har även eluppvärmda såväl som vanliga vattenkoppar.

Liggbås modell Puckel

Liggbås modell puckel hos Jan Forssell som driver Bjursås Lantbruk AB.

Vi har modeller för alla behov och hjälper dig med rådgivning när du ska bygga till lösdriftstall. Vi kan ta fram skisser och ge förslag på dimensionering och layout.

Linutgödsling & Hydraulutgödsling

LR Hydraulutgödsling – Ett heltäckande program för alla typer av stall för kor och svin.

Linutgödsling

Utgödsling med suverän driftsäkerhet ifrån LR-system. Motoralternativ: Från 0,75 kw till 2,2 kw.  Som standard har man 1,5 kw till spaltrännor. Framföringshastighet på skrapor är 5-15 m/min. Drivstationer finns för vägg- eller golvmontage alternativt fristående stolpstativ.

Hydraulutgödsling

LR Hydraulutgödsling tryckare. Komplett program för ert stall. Från gaveltryckare till upp till 3 meter breda spaltrännor. Egen tillverkning av hydraulcylindrar och aggregat. Anläggningen tillverkas och passas samman så att det ska passa enligt ert önskemål, tack vare ett brett urval av cylindrar, hydraulaggregat och skrapor.

Spaltboxar till ungdjur

Vi tillverkar spaltboxar så att de passar din byggnad. Du kan utnyttja byggnadens väggar eller välja en lösning med boxsidor runt om. Kall eller varm lösdrift och upphöjt spaltgolv eller spaltgolv med utgödsling. Kontakta oss gärna i planeringsstadiet så kan vi bistå med rådgivning.

Ätfronter

Våra pinnfronter har marknadens kraftigaste ram med fyrkantrör 60×60 mm och ställbar nackbom av runt 60,3 mm rör. Dessutom är pinnfronternas yttre, hellånga stående rör förstärkta med plattstål mot nedre 60×60-ramen.

Djupströboxar i lösdriftstall

Från höger: Kalvgömma, djupströbädd, mittbalk, skrapgång och foderbord utanför. Under perioder utan kalvar, fungerar kalvgömman baktill som inspektionsgång.

Djupströboxar med skrapad gång för dikor är en lösning som ger rationella, lättskötta lösdriftstallar med låg halmåtgång.

Grindar över skrapgång och djupströ för dikor och ungdjur.

Teleskoperande grindar med fem liggande rör och höjden 1200 mm används över skrapgång och djupströ för dikor.

Teleskoperande grindar med fyra liggande rör och höjden 1300 mm över skrapgång och djupströ,  lämpliga för tjurar och ungdjur.

Grindar med stående rör och höjden 1120 mm används enbart över skrapgången. Passar till alla djur oavsett storlek.

Grindar med stående rör och höjden 1320 mm används enbart över djupströbädden. Passar till alla djur oavsett storlek.

Utgödsling av ströbädd

Mellanväggarna över ströbädden är delade med hjälp av en fyrkantstolpe 70x70x4 mm. Den är demonterbar eftersom den står i en ingjutningshylsa 80x80x4 mm. Den främre delen av mellanväggen över ströbädden svängs fram mot skrapgången under utgödslingen av ströbädden.