Kompromisslösa Siljan

En kompromisslös handtillverkad hästbox. Till höger visas en 5x5m modell ifrån Stall Lutfi Kolgjini

Modell Siljan är vår senaste eleganta hästbox. På bilden är boxarna 5x5 meter = 25 m2. Runda dörrstolpar med 114 mm diameter som på modellerna Sober och Exklusiv med samma effektiva ljuddämpning av dörren mot gummikon.
Modell Siljan är vår senaste eleganta hästbox. På bilden är boxarna 5x5 meter = 25 m2. Runda dörrstolpar med 114 mm diameter som på modellerna Sober och Exklusiv med samma effektiva ljuddämpning av dörren mot gummikon.

Siljan hos Stall Lutfi Kolgjini

Modell Siljan är vår senaste eleganta hästbox. På bilden är boxarna 5×5 meter = 25 m2. Samma runda dörrstolpar med 114 mm diameter som modellerna Sober och Exklusiv.

Helt tysta boxar
Dörrarnas ramar består av kraftiga KKR-rör 60×60 mm. Det innebär att dörren är stabil utan det vanliga ”extralåset” nedtill. Dörren stänger mot en gummikon. När dörren är stängd ligger gummikonen och trycker dörrens låstapp utåt, så att allt dörrskrammel elimineras. Dörrstolparna består av runda rör med diametern 114 mm. På stolparnas översida är påsvetsade ovala kupoler som kan förses med mässingskupoler som på bilderna.

Hörnstolparna kan fås i antingen stål eller ek. Här visas hästboxarna med mellanväggar modell Siljan men det går att kombinera Siljan fronter med andra modeller av mellanvägg. Alla mellanväggar kan fås med valfritt material. Allt ifrån ek till lättskött returplastplank.

Mellanväggarna kan erhållas täta till valfri höjd, med raka galler, med välvda galler modell Exklusiv eller med svängda galler modell Siljan. Vi har också infällda välvda galler till gjutna eller murade mellanväggar. Ett annat alternativ är ett kontaktgaller som normalt placeras i mellanväggens mitt, med plank både mot fronten och mot bakväggen. Vi har även fönster och dörrar i hög kvalitet.

Hillringsberg Islandshäst

Bildgalleriet till vänster visar Siljan med ekplank och lackade stålstolpar hos Hillringsberg Islandshäst i Glava.

Valfri fyllning

Vi kan leverera fyllning bestående av ek, gran eller massiv plastplank i färgerna grått, grönt, beige, brunt och rödbrunt. Den vanligaste fyllningen i fronterna modell Siljan är Ek. Eken kan köpas förbehandlad med transparent kinaolja som på bilderna eller med mörkare kinaolja. Kinaoljan är den träolja som tränger längst in i träet. För bästa resultat har vår Kinaolja 49% torrhalt, vilket är ett mycket högt värde.