Hästboxar gjorda med omsorg i över 30 år.

Med över 30 års erfarenhet som tillverkare av hästboxar vet vi vad som fungerar för både din häst och dig. Kontakta oss gärna i redan i planeringsfasen så att vi kan hjälpa dig att skapa ett så optimalt stall som möjligt. Det kan t.ex gå att kombinera bärande stolpar med inredningen vilket innebär både en besparing och en estetisk förbättring. Ibland kan det vara något så enkelt som att flytta en innervägg några centimeter för att rationalisera tillverkningen och därmed sänka kostnaderna.

Hästbox modell flexibel med skjutdörr. På bilden visas fyllning med underhållsfri plank av återvunnen plast.

Flexibel

Detta är den mest flexibla av våra hästboxar. Enkel att anpassa efter era behov.

Du kan välja dina hästboxar med fyllning av plastplank gjorda av returplast som på bilden ovan, alternativt gran eller ek.

Du kan välja mellanväggar med galler, täta väggar till full boxhöjd eller täta väggar ända till tak. Du kan välja våra standard hörnstolpar av fyrkantprofil 60 x 60 mm, bärande hörnstolpar upp till 100×100 mm eller använda dina egna hörnstolpar av trä eller stål.

Utselningsstall

Bilden visar utselningsstallet med alla dörrar stängda. Är hästboxarna då nio kvadratmeter som på bilden, kan hästboxarna användas som utestall för långtidsuppställning av hästar.
Detta utselningsstall vid Rättviks travbana har boxar på 9 m² och kan även användas som utestall.

Utselningsstall för travbanor och tränare. Hästboxarna är avsedda som utselningsstall men också för långtidsuppställning av hästar.

Boxarna har mycket kraftiga lås för låsning av dörrarna i stängt läge och låsning av dörrarna med galler i utfällt läge. Den täta dörren fälls inåt boxen när den öppnas och hålls på plats av en magnet.

Utestall

Utestall i Norrhult med faluröda granväggar och plank av återvunnen plast invändigt.

Utestallet på bilden har gran i ytterväggar och plastplank i stallinredningen. Det är en lösning som vi rekommenderar då man får det bästa av två världar. Ytterväggar i trä är formstabila och ger stor frihet vid kulörval och plastplank invändigt ger en hållbar stallmiljö som är lätt att hålla ren.

Vi levererar våra uteboxar med valfri taklutning. Som standard levererar vi utestall oisolerade, exklusive tak. Som grund gjuter du hel platta eller plintar vid varje hörnstolpe.

Egen tillverkning

Vi utvecklar och tillverkar all inredning i vår egen fabrik i Dalarna. Detta gör att vi behåller kompetensen inom företaget och enkelt kan föra erfarenheter ifrån fältet tillbaks till produktutvecklingen.

Elegant

Modell Elegant med skjutdörr och ekplank hos Angelica Gustafsson på Warpnäs gård.

En stilren och elegant hästbox som pryder ditt stall. En kraftig och tyst skjutdörrs-konstruktion gör stallet lättarbetat.

Som på alla våra boxmodeller är dörrarna i stängt läge helt tysta. Också de öppningsbara gallren i dörrarna är helt tysta, eftersom de både i stängt och öppet läge sitter något i spänn.

Flexibel/Elegant - Slagdörr

Rödlackerad modell Elegant med beige plastplank hos travtränare Lutfi Kolgjini.
Modell Elegant med slagdörr och beige plastplank hos travtränare Lutfi Kolgjini.

Vissa säger sig ha marknadens tystaste stall – vi har det! Dörrarna stänger mot en konisk gummikon (se vänster bild). Det gör att uppbromsningen sker successivt och ljudlöst.

När dörren är stängd ligger gummikonen och trycker dörren utåt, så att allt glapp och skrammel försvinner. När du stänger våra slagdörrar sker det med ”Hammarskänsla”, det vill säga ljudlöst.